Exit Rock Band

A zenekar 1983-ban Sepsiszentgyörgyön alakult Quadroton néven és néhány évig aktívan működött. Kizárólag csak saját szerzeményeket játszottunk, részt vettünk néhány fesztiválon és helyezést is értünk el. Tagok: Máthé Jenő bőgő, ének, Jankó József (Egér) gitár, ének, Borcsa Károly dobok, Kisgyörgy Miklós gitár, ének. 1986-ban a zenekar megszűnik és megalakul az Exit. Két év próba után 1988-ban kerül sor a zenekar legnagyobb önálló koncertjére az akkori Dózsa György klubban Evolúció címmel.

A közel két és fél órás koncerten Máthé Jenő, Jankó József (Egér), Borcsa Károly mellett még fellépett Kovács Áron és Hofner László. A teljes koncert anyag saját szerzemény volt. Az ezt követő évben a zenekar több okból kifolyólag leáll és egy elég hosszú szünet következik, ami alatt azért születik néhány új nóta. 2008-ban jött az ötlet, hogy össze kellene szedni a régi zenekart egy buli erejéig. Ez nem volt problémamentes, de végül sikerült megcsinálni és ettől a dátumtól alakult meg az EXIT ROCK BAND nevű zenekar. Rock és blueszenét játszunk, kizárólag saját számokat. Felléptünk, segélykoncerteken, motoros találkozókon, a kézdivásárhelyi Rockkarácsonyon, Szent György, és más városi napokon, klub koncerteken. 2016-ban a 24. Paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál nagyszínpadán és a Gastroblues klubban léptünk fel.

2018-ban Jenő egészségügyi gondjai miatt átadta a basszusgitárt Dezső Lászlónak, de továbbra is megmaradt a zenekar frontemberként a mikrofonnál. Sajnos 2019. április 16-án váratlanul elhunyt Máthé Jenő – a „székely Deák Bill”, ahogyan sokan neveztük – az Exit alapítója és frontembere, számtalan nagyszerű saját dalszöveg és dallam szerzője. Halála után egy ideig, vele együtt az Exit Rock Band lángja is kihunyni látszott, de a zenésztársai tudták, hogy ő sosem tudott volna ebbe beletörődni. Ahogyan ő is szerette volna, ma az Exit Rock Band tovább él, a zenekar énekese pedig Kerekes Lóránd lett.

A 2019-es Rockkarácsonyon megemlékezünk róla, a dalok érte is szólnak majd!

A zenekar jelnelegi felállása:

  • Jankó József: gitár, ének
  • Kelemen Szilárd: gitár
  • Molnár András: dobok
  • Dezső László: basszusgitár
  • Kerekes Lóránd: ének.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .