Luppinger Attila

Luppinger Attila – LUPI, szóló gitáros, valamint a Wings of Hope együttes gitárosa, sepsiszentgyörgyi születésű, a Plugor Sándor művészeti líceum diákja.

2016 tavaszán jelentkezett a TV2 KISMENŐK, tehetségutató műsorban, ahol az elődöntőig jutott. 2016 nyarán jelentkezett a Rock FM rádió által szervezett New Kids on the Rock ifjúsági tehetségkutató versenyen. Akkor nem is sejtette volna, hogy ő is szerepelni fog majd a nyertesek listáján. Az együttes neve a Wings of Hope és ma már az egész országban koncerteznek és tévés előadásokban is szerepelnek. 2016 decemberében elmúlt évek legnagyobb magyar zenei produkciójaként számontartott “100 gitár egy színpadon – Palladio Orchestra” koncert művészeivel együtt csapott a húrok közé, igy december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában lehetősége volt fellépni 12 ezer ember előtt 13 évesen. Ezáltal legnagyobb álma vált valóra, hiszen mindig nagy közönség előtt akart játszani. Számos városnapon vettek részt, főként Erdélyben és Székelyföldön, mint például Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, a Rockkarácsony alkalmával Kézdivásárhelyen, ahova mindig szeretnének visszatérni! Miután három válogatásalbumon is megjelentek Attila számai, 2016 karácsonyán megjelent a Tini Rocker címmel első önálló albuma. 2018-ban a Kézdivásárhelyi Napokon a Pokolgéppel lépett fel.

Kedvenc gitárosai közé tartoznak John Petrucci, akivel találkozott Budapesten, Steve Vai, és Joe Satriani, de nagy előszeretettel játsza Iron Maiden, Guns N’ Roses számait is. Idén jelentkezett a legendás Siculus fesztiválon a saját számaival, ahol legjobb hangszerszólistának járó SICULUS díjat vehette át Attila, számára zenei felvétel és videoklip készítését ajánlotta fel a Román Televízió Magyar Adásának szerkesztősége.

https://www.facebook.com/LuppingerAttila/

https://luppingerattila201.wixsite.com/mysite

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .