Background

A Background zenekar 2011 októberében alapított kovásznai rock együttes mely kezdetben három tagból állt. Az együttes tagjai ekkor Vajna János – dobok, vokál, Lovas Lala – basszusgitár, ének és Ambrus Attila – szólógitár, ének. 2012-re már négytagúra bővült az együttes a kézdivásárhelyi Szekeres Istvánnal, aki kisérőgitárosként szállt be a csapatba. A 2013-as év egy tagcserével kezdődött, így Vajna János helyére Miklós Ádám (Edem) érkezett a dobok mögé. A következő évben szintén tagcserék történtek.

Így 2014-től az együttest alapító Ambrus Attila szólógitáros és énekes mellet a zenekar további tagjai Szekeres István kisérőgitáros, Fésüs Lóránd basszusgitáros és a zenekar legfiatalabb tagja, Löcsei Zsolt dobos.

Coverband-ként indult kezdetben a zenekar, viszont „dédelget” néhány saját szerzeményű dalt is, és 2016 augusztus 31-en megjelent első albumuk, „ A zene elkísér” cím alatt, amelytől sok jót várnak és remélik, hogy meghozza a hozzá fűzött reményeket.

A zenekar saját szerzeményeiben a követett stílusirányzatnak a klasszikus heavy metalt tartja, helyenként thrash metal-os beütéssel.

A zenekar jelenlegi összetétele:
Ambrus Attila – gitár
ifj Szász Mihály – ének
Molnár András (Papa) – dobok
Szász Zakariás Róbert – bőgő
Szekeres István – kiserő gitár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .